Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Rózsaszentmárton - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Hírek

>> Hírek > Tájékoztató a kerti hulladék, és az avar égetéséről

Tájékoztató a kerti hulladék, és az avar égetéséről

2018. szeptember 4., 14:45

Tisztelt Lakosság!

A Községi Önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a környezetvédelemről és a köztisztaságról szóló 10/2004. (IV.01.) helyi önkormányzati rendelet 7.§-a szerint az avar és a kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással történhet. A nem komposztálható kerti hulladék égetése csak március-április és szeptember-október-november hónapokban lehetséges. Az év többi hónapjában égetni tilos!

Tűzgyújtás és égetés március-április és szeptember-október-november hónapokban heti két napon, pénteki és szombati napokon 8.00 – 18.00 óra között, szélmentes időben megengedett. Az égetés maximum 1 óra hosszat tarthat, füstölés nem megengedett.

Avart és kerti hulladékot csak száraz állapotban, egyszerre legfeljebb 1 m3 mennyiségben a tűzvédelmi szabályok szigorú betartásával szabad égetni. Az égetés környezeti kárt, tűz- és robbanásveszélyt nem okozhat, és az emberi egészséget nem veszélyeztetheti.

Az égetendő hulladék nem tartalmazhat kommunális vagy egyéb hulladékot (pl.: műanyagot, gumit, vegyi anyagot, veszélyes hulladékot, stb.)

A tűz őrzéséről és annak eloltásáról az égetést végző személynek kell gondoskodnia.

A hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom ideje alatt az égetés tiltott!

A fenti szabályok be nem tartása esetén a jegyző 5.000 – 200.000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírságot szab ki.

Kérjük a lakosságot, hogy a szabad területeket éghető anyagtól, száraz fűtől mentesen tartsák, gondoskodjanak a területek megtisztításáról, megelőzve ezzel a tűzesetek keletkezését!

Községi Önkormányzat 

Vissza a listához