Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Rózsaszentmárton - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Hírek

>> Hírek > 10 éves az Őszirózsa

10 éves az Őszirózsa

2014. május 19., 17:35
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte 2014. május 19-én az „Őszirózsa” Gondozási Központ.

Az ünnepség Csaja Réka intézményvezető beszédével kezdődött:

„Kedves ezüsthajú, aranyszívű vendégek!

Két nemes fémből kellene ötvözni e mai, de nem mindennapi ünnepi jelvényt. Aranyhoz hasonlítom szerető szívüket. Az arany fénye nem halványult a sok gondtól, megpróbáltatástól. Életüket hol boldogan, hol fáradtan élik. Valamikor nem hitték, hogy ilyen gyors járásúak az évek, szinte suhannak egymás után.

Az arany mellett ezüst fény is csillan mai nap. Ezüst hajukban sok-sok tél ott felejtette fehérségét. Amint a természetben is van tavasz, nyár, ősz és tél, az ember életében is ez a folyamat megy végbe. Az idős kor az Élet rendje, az éretté válás korszaka, életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal.

Kérjük a jó Istent, adjon még sok-sok lágy, simogató tavaszt! Köszönjük a példamutatást! Köszönjük az emberi értékeket, melyeket belénk csepegtettek. Szívből kívánjuk, továbbra is ragyogja be életüket a két nemes fém: az arany és az ezüst fénye.”

Ezt követte Sipos Jánosné Polgármester Asszony ünnepi köszöntője, melyben hangsúlyozta:

„A 138 millió forint értékű beruházás megvalósítása nagy kihívást jelentett a 2002-ben megválasztott új Képviselőtestületnek. Korábban sem került még sor Rózsaszentmártonban ekkora volumenű ingatlan megépítésére, így tapasztalatunk sem volt, de próbáltunk akkor is és azóta is úrrá lenni minden problémán annak érdekében, hogy egy új, gyönyörű létesítménnyel gazdagíthassuk községünket.

10 éve, 2004. május 1-én nyitotta meg kapuit az Idősek Otthona, beköltöztek az első lakók, rózsaszentmártoniak és az ország minden tájáról érkezők. 18 fő részére teremtettünk helyben munkalehetőséget. Az évek során 44 főre emelkedett a gondozottak létszáma, 24 főre a dolgozók létszáma, a megyehatárokon túl is jó híre ment a közben Őszirózsa Gondozási Központ nevet felvevő intézménynek.”

Az intézmény 10 éves fennállása alkalmából úgy döntött a vezetőség, hogy saját intézményi zászlót készíttet és avat fel. Az ünnepi zászló egyik különlegessége, hogy olyan emberek kötik fel az emlékező szalagokat, akik sokat tettek az intézményért. Az első szalagot a zászlóanya kötötte fel, amely jogot olyan személy érdemelt ki, aki kiemelkedő munkát végzett az intézmény létrejöttéért. Ez az ember az „Őszirózsa” Gondozási Központ megálmodója volt, ő készítette a pályázatot, ő volt az, aki az első perctől fontosnak tartotta az idősek helybeni ellátását, aki édes gyermekeként egyengette az intézmény útját. Mindannyian ismerjük őt, hiszen rózsaszentmártoni lakos, a község díszpolgára. A Hatvani Járási Hivatal hivatalvezető helyetteseként jelenleg is sokat tesz a közösség szolgálatáért.

Az intézmény zászlaját felavatta: Komendáné Nagy Márta zászlóanya.

Emlékező szalagot kötöttek továbbá:

-         Láng Jánosné volt polgármester

-         Sipos Jánosné polgármester

-         Csaja Réka intézményvezető

-         Szabó Ferencné lakó

A zászlóavatást követően a lakók versekkel és énekekkel kedveskedtek az ünneplő közönségnek.

 

                                                                                                          Csaja Réka

                                                                                                          intézményvezető

 

Az eseményen készült fényképek innen elérhetőek.

Vissza a listához