Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Tájékoztató az iskolai foci, valamint a Sportegyesület működéséről

Tájékoztató az iskolai foci, valamint a Sportegyesület működéséről

2014. november 11., 15:40
A Községi Önkormányzat, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola közös tájékoztatója.

Tisztelt rózsaszentmártoni lakosok!

 

A községben téves információk jelentek meg az iskolai futball, valamint a Rózsaszentmártoni Sportegyesület működésével kapcsolatosan, ezért pontos információkkal szeretnénk Önöket ellátni a további félreértések elkerülése érdekében.

Kiss József, a Sportegyesület Elnöke az általános iskolás gyermekek futballedzésére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal - mint az iskola vagyonkezelőjével - szerződést kötött az általános iskola tornatermének térítésmentes teremhasználatára.

Kiss József edző saját döntése alapján a gyerekeket az iskolai tornaterem helyett a futballpályára vitte edzeni idén áprilistól. Az Önkormányzattal sem Kiss József, sem a Sportegyesület nem áll szerződéses kapcsolatban a futballpálya használatára vonatkozóan. Tájékoztattuk, hogy az Önkormányzat továbbra is kaszáltatja a futballpálya területét, de mivel a Rózsaszentmártoni Sportegyesület nem indult a bajnokságban, így nem heti rendszerességgel, hanem a költségvetésben megállapított éves költségkeret szerint.

Az edzésre járó gyerekek eszközökkel (labdával stb.) való ellátását a Rózsaszentmártoni Sportegyesületnek kell megtennie, mivel az eszközök (hálók, labdák, mezek stb.) az ő tulajdonukban vannak.

A Községi Önkormányzat hosszú évek óta támogatta a Sportegyesület tevékenységét készpénzzel, ill. a térítésmentes pálya és öltöző használatával, amely évente mintegy 1,5 millió Ft volt. Amennyiben a Sportegyesület jövőre el tud indulni a bajnokságban, úgy a Testület döntése értelmében ismételten számíthatnak a támogatásra, azonban a sportpálya hetenkénti rendszeres fűnyírását nem tudja biztosítani az Önkormányzat.

Az Önkormányzat és a Móra Ferenc Általános Iskola Kiss József egyéni edzői tevékenységét tisztelettel megköszöni, az Általános Iskola továbbra is térítésmentes teremhasználatot biztosít számára a gyerekek futball edzése érdekében.

 

Községi Önkormányzat             Móra Ferenc Általános Iskola

Magyar Falu Program

Videók