Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Tájékoztató az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatról

Tájékoztató az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatról

2014. október 31., 14:50
Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében, a Bródy Sándor Megyei Könyvtár, és a rózsaszentmártoni Művelődési Ház szervezésében került megrendezésre 2014. október 14-17 között az a rendezvénysorozat, mely minden korosztály számára tartogatott érdekes programot.

A palettán elsőként szerepelt a „Sétálj velünk a mellrák ellen” program, mely Dr. Nagy Emese onkológus főorvos előadásával kezdődött „Az onkológiai betegségek buktatói”-ról 2014. október 14-én 15 órakor, majd a beszélgetés után a faluban tett sétával folytatódott, és a friss levegőn zárult közös tornával.

Következő program másnap a „A mese varázsa” című előadás volt, ahol Tóth István közművelődési alkalmazott, előadóművész olvasta fel, jelenítette meg a gyerekek szeme előtt „A király kenyere” című mesét. A mese meghallgatása után a gyerekek kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol elkészítették maguknak a mesében szereplő kukta sapkáját, majd kuktáskodhattak egy közös kenyérlángos sütéshez, amit együtt el is fogyaszthattak.

A sorozat harmadik napján délelőtt 9 órától, az egri Babszem Jankó Gyermekszínház művészeinek játékában vehettek részt az iskolások, óvodások és az őket kísérő felnőttek az „Együgyű Misó” című mese előadásán. Fergeteges hangulatban, a közönséget is bevonva zajlott az előadás, aminek nagy sikere volt a résztvevők között.

A sorozat zárásaként a „Legkedvesebb versem” című találkozón vehettek részt az olvasók, ahol az előzetesen megjelölt verseket lehetett felolvasni saját előadásban, vagy meghallgatni Tóth István előadásában. Egy igazán szívet melengető együtt verselés kerekedett ki ezen a délutánon.

Tóth Zsuzsanna

Magyar Falu Program

Videók