Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek

Rendőrségi körzeti megbízotti iroda átadása

2016. március 22., 14:40
Sipos Jánosné polgármester köszöntője

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata nevében tisztelettel köszöntök minden megjelent kedves vendéget az új rendőrségi körzeti megbízotti iroda átadásán.

 

Külön tisztelettel köszöntöm:

 

-          Czinege László rendőr dandártábornok urat, a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság rendőr főkapitányát

 

-          Juhász János rendőr alezredes urat, a Hatvani Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjét

 

-          Hesz Zoltán rendőr főtörzs zászlós urat, körzeti megbízottunkat

 

-          Antal Tünde asszonyt, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának hivatalvezető helyettesét

 

Tisztelt Főkapitány Úr, Kapitányságvezető Úr, Hölgyeim és Uraim!

 

A mögöttem álló épületnek története van. Közel 100 éves históriája során mindig a közügyeket, a közhatalom gyakorlását szolgálta. Működött benne a Községi Tanács, a védőnői szolgálat, itt rendelt éveken keresztül a fogorvos. Jelenleg a gyermekjóléti szolgálat és családsegítő mellett a gyógyszertárnak ad helyet. A mai naptól körzeti megbízott rendőrünk költözik ide.

 

Nagy utat tettünk meg idáig.1990-től a Polgármesteri Hivatalban biztosítottunk - az akkor még a Lőrinci rendőrőrshöz tartozó - rendőr számára hivatali helyiséget. A 23 m2 nagyságú iroda 3 helyisége, ill. az önálló fürdőszobakomfortos környezetével hozzájárult úgy a rendőr, mint a lakosság színvonalas kiszolgálásához. 2004. december 1-vel ismét fontos mérföldkőhöz érkeztünk, önálló körzeti megbízottat kapott Rózsaszentmárton. Az Önkormányzat mindig is kiváló szakmai és emberi kapcsolatot ápolt a Hatvani Rendőrkapitánysággal, ill. a helyi rendőrrel, így a körzeti megbízott munkájának segítésére az elmúlt években riasztóval láttuk el az irodát, számítógépet, fényképezőgépet, robotzsaru programot vásároltunk, fizettük az iroda rezsiköltségét.

 

A következő mérföldkő a 2015-ös év volt. Az elmúlt évben került átadásra az új Egészségház, amelyben a fogorvosi rendelő is helyet kapott, így adott volt a következő lépés. Kapitány úrral, ill. a Heves Megyei Rendőr főkapitánysággal egyeztetve, a megüresedett rendelő helyébe költöztettük a körzeti megbízotti irodát, immáron 54 m2 nagyságú területen biztosítva a megfelelő munkavégzés körülményeit. Kollégáim nagy gonddal válogatták össze az új berendezést, a karbantartó csoport pedig lelkesen készítette elő az irodát körzeti megbízott rendőrünk számára. Reméljük, hogy az új helyszín elnyeri úgy a rendőri dolgozók, mint a lakosság tetszését.

 

Az Önkormányzat nevében erőt, egészséget kívánok az iroda használatához Hesz Zoltán körzeti megbízott rendőrnek. Főkapitány úrnak és Kapitányságvezető úrnak megköszönöm, hogy személyes megjelenésükkel megtisztelték az átadási ünnepséget, kívánom, hogy munkájukkal hatékonyan tudjanak fellépni a közbiztonság védelmében.

 

Rózsaszentmárton, 2016. március 22.

                                                                                                                      Sipos Jánosné

                                                                                                                      polgármester

 

 

Az átadón készült fényképek innen letölthetőek.

Magyar Falu Program

Videók