Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: szennyvíz.hu › Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

2012. április 12., 22:40
Tisztelt rózsaszentmártoni lakosok!

A településen folyó szennyvízberuházás a végéhez közeledik, ezért néhány fontos információról szeretnénk Önöket tájékoztatni.

A szennyvízcsatorna gerinchálózata az ingatlanokra történő beállással együtt már 100%-ban elkészült. A lakossági élőre bekötések munkálatai 75 %-ban elkészültek. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a házi bekötések után csak földmunkáig állítja vissza a kivitelező a terepet. Az ingatlanonkénti bekötés után a Heves Megyei Vízmű Zrt. térítésmentesen megköti a fogyasztói szerződést a lakosokkal.

A lakosságnak a szerződéskötés tekintetében nincs tennivalója, mert a szolgáltató Vízmű Zrt. fogja Önöket felkeresni. Ellenőrzik az új bekötés működését és amennyiben mindent rendben találnak, üzemeltetési szerződést kötnek a tulajdonossal. Az a tulajdonos, aki úgy dönt, hogy nem köti meg a szerződést, a későbbi szerződéskötéskor a Vízmű vállalat egyszeri szerződéskötési díjat számol fel 5400 Ft értékben.

Az Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta a talajterhelési díjról szóló rendeletet. A talajterhelési díjat azon lakosoknak kell megfizetnie a vonatkozó magasabb szintű jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, akik a rendelkezésre álló közcsatornára nem kötnek rá, így továbbra is szennyezik a környezetet. Ennek mértéke – figyelembe véve Rózsaszentmárton területérzékenységi szorzószámát – 1800 Ft/m3.

A településen elválasztott rendszerű csatornahálózat épült ki, ami azt jelenti, hogy a kiépült csővezeték a szennyvíz elvezetésére szolgál, amely rendszerbe tilos bevezetni a csapadékvizet a 38/1995. (IV.5.) Kormányrendelet értelmében. Ez az illegális tevékenység veszélyezteti a hálózat működését, a település utcáit és ingatlanait elöntheti a szennyvíz. A Vízmű vállalat szakemberei ellenőrizni fogják az ingatlanokat, azok ingatlanok listáját, ahol az esőcsatorna bele van kötve a szennyvízcsatornába, átadják a Jegyzőnek, aki a 2012. évi II. tv. értelmében átadja azt a Heves Megyei Kormányhivatalnak, aki intézkedni fog a jogellenes állapot megszüntetéséről. Tisztelettel kérjük, hogy a problémák elkerülése érdekében szüntessék meg a csapadékvíz bevezetését a szennyvízhálózatba 2012. május 31-ig. A csapadékvíz szennyvízhálózatba történő beleengedése a szennyvízdíjak emelkedésével is járhat, mivel az üzemeltető ki fogja számlázni a megnövekedett üzemeltetési költséget a lakosság felé.

Az ingatlanon belüli vezeték kiépítését az Önkormányzat finanszírozza a lakosok helyett. Amennyiben a tulajdonos nem járul hozzá a házi bekötéshez, úgy a későbbiekben a Vízmű vállalathoz fordulhat, aki majd az akkor érvényes üzleti költségen fogja a munkálatokat elvégezni, valamint felszámlázza az 5400 Ft-os szerződéskötési díjat is. Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy aki nem fizette meg a Víziközmű Társulat felé az érdekeltségi hozzájárulást, annak behajtásáról a Jegyző intézkedik, végső esetben megszüntetésre kerül a szennyvízcsatorna rendszerre való rákötése.

A közutak végleges helyreállítása április hónapban kezdődik. A helyreállítás idején a kivitelező szíves türelmüket kéri. Az esetleges lakossági panaszok, kárigények bejelentését a kivitelező, Iskola utca 46. sz. alatti irodáján személyesen vagy írásban, valamint az ingyenes zöldszámon 06-80-205163 tehetik meg, illetve eljuttathatják azt a Képviselőtestület tagjaihoz is írásban. (Sipos Jánosné – Szücsi út 9., Cserna Istvánné – Kossuth L. u. 42., Gubis István – Szabadság u. 31., dr. Kórós Tímea – Apci u. 3., Szabó Lászlóné – Bányász u. 5., Szabó Gábor – Mátyás király u. 5., Teréki István Csaba – Iskola u. 5.)

A szennyvíztisztító telepen 2011. december 12-től megkezdődött a próbaüzem. A telepen a tavasz folyamán nyílt napot fogunk tartani, amikor az érdeklődők megtekinthetik az üzemszerű működést.

Tisztelettel megköszönjük a lakosság egész évi türelmét, hogy több alkalommal is kénytelenek voltak elviselni a közlekedési és egyéb nehézségeket. Mindannyiunk közös érdeke ez a beruházás, ezért kérjük, hogy továbbra is támogatóan álljanak annak megvalósulásához.

Rózsaszentmárton, 2012. április 12.

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

 

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Videók