Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Beruházások, pályázatok › Egészségház pályázat

SAJTÓKÖZLEMÉNY

“Egészségház kialakítása Rózsaszentmárton Községben”

ÉMOP-4.1.1/a-12-2013-0075

 

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata a „Egészségház kialakítása Rózsaszentmárton Községben” 98.490.277 Ft összköltségvetésű projekt megvalósítására, 80.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Észak - Magyarországi Operatív Program keretén belül a „Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése tárgyú felhívás keretében.                  

 

Elkészült a “Kövirózsa Egészségház” Rózsaszentmárton településen!

 

A településen működő egészségügyi szolgáltatók (iskola-fogászati rendelő, háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat körülményei már nem elégítették ki a mai követelményeket, illetve az épületek fenntartása is igen költségesnek bizonyult, nagy terhet jelentve ezzel a fenntartó részére.  Az épületeket csak gazdaságtalan módon lehetett volna korszerűsíteni és bővíteni, ezt a épületek településen belüli szétszórtsága is nehezítette volna. Ezen okok miatt a település önkormányzata egy új, a település központjában lévő, gazdaságosan fenntartható Egészségügyi Központ kialakítását tervezte és valósította meg ezen projekt keretén belül.

A projekt célja a Polgármesteri Hivatal épülete melletti üres 4034 m2 területen új különálló épületben egy korszerű központ kialakítása volt. Az elkészült modern épület helyt ad a háziorvosi alapellátást biztosító vegyes praxisnak, illetve a védőnői és az iskola-fogorvosi szolgálatnak. A korszerű feltételek megteremtésével, a szolgáltatási színvonal emelésével biztosítottá válik a minőségi fejlesztés. A munkafeltételek minőségének javítása mellett figyelembevételre került a környezettudatos gondolkodásmód, illetve az esélyegyenlőség elve is.

A munkálatokat a kivitelező 2014.02.25-én, a munkaterület átadás-átvétellel megkezdte. A kivitelezés a terveknek megfelelően 2015.05.28-án sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás keretében került átadásra.

 

A záró sajtóközlemény innen letölthető.

 

A D típusú tábla innen letölthető.

 

http://www.gyongyostv.hu/cikkoldal.php?view=9946

https://www.youtube.com/watch?v=5wQZs_Ue9sg

http://hatvanonline.hu/hir/Egeszseghazat_avattak_Rozsaszentmartonban/0/7/7852

http://hevesonlinehir.hu/hirek_heves_megye/httphevesonlinehirhuhirek_heves_megye/egeszseghaz_rozsaban

http://hatvaninfo.hu/egeszseghaz-rozsaban/

http://onlinehir.hu/hirek_magyarorszag_hiroldala/egeszseghaz_rozsaban/&pid=1ecfe5124a5f11f12d07bc4768839ff1

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Egészségház kialakítása Rózsaszentmárton községben”

ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0075

2014. április 23.

 

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata a „Egészségház kialakítása Rózsaszentmárton Községben” 98.490.277 Ft összköltségvetésű projekt megvalósítására, 80.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Észak - Magyarországi Operatív Program keretén belül a Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése  tárgyú felhívás keretében.        

A településen működő egészségügyi szolgáltatók (iskola-fogászati rendelő, háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat) jelenlegi körülményei nem elégítik ki a mai követelményeket, illetve a jelenlegi igénybevett épületek fenntartása igen költséges, melyek nagy terhet jelentenek a fenntartó részére. Az épületeket csak nagyon gazdaságtalan módon lehetne korszerűsíteni és bővíteni, melyet az épületek településen belüli szétszórtsága is nehezít. Ezen okok miatt a település önkormányzata egy új, a település központjában lévő, gazdaságosan fenntartható Egészségügyi Központot szeretne kialakítani.

A projekt célja a Polgármesteri Hivatal épülete melletti üres 4034 m2 területen új különálló épületben egy korszerű központ kialakítása. Az épület helyt ad majd a háziorvosi alapellátást biztosító vegyes praxisnak, illetve a védőnői és az iskola-fogorvosi szolgálatnak. A korszerű feltételek megteremtésével, a szolgáltatási színvonal emelésével biztosítottá válik a minőségi fejlesztés. A munkafeltételek minőségének javítása mellett figyelembevételre kerülnek a környezettudatos gondolkodásmód, illetve az esélyegyenlőség elvek is.

A munkálatokat a kivitelező 2014.02.25.-én, a munkaterület átadás-átvétellel megkezdte. A tervek szerint a munkálatok 2014. december végén befejeződnek és az épület átadásra kerül.

 

A nyitó sajtóközlemény innen letölthető.

 

Magyar Falu Program

Videók