Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Vastagbél-daganat szűrésről tájékoztatás

Vastagbél-daganat szűrésről tájékoztatás

2014. május 14., 14:20
Dr. Király Csaba háziorvos tájékoztatója a jelenleg zajló szűrésről
A vastagbélben előforduló daganatos megbetegedések szűrésére indult program 2013-ban az ÁNTSZ szervezésében. Ez a vizsgálat az 50-70 év közötti korosztályt érinti, megfelelő kritériumok alapján, amely eddig három megyében zajlott, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyékben. A vizsgálat széklet minta beküldését követő labor vizsgálat, egyszerű és hatékony. Ebben a ciklusban (2013-ban) már többen átestek szűrésen a településen lakók közül, összesen 64 fő. 
2014-ben a program tovább folytatódik újabb résztvevők, mintegy 100 újabb vizsgálandó személy bevonásával. Természetesen a szűrés díjmentes!
A résztvevők behívása az ÁNTSZ által kiküldött, személyre szóló levél útján történik, amit már többen kézhez kaptak posta útján. Ezzel kell jelentkezni az orvosi rendelőben telefonon történt időpont egyeztetés után, amikor a vizsgálati csövek kerülnek kiadásra és a behívottak a mintavételről is tájékoztatást kapnak. Az eszközök átvételére 2014.05.19-től van lehetőség. Kérem, hogy az időpont egyeztetés telefonon történjen, mint minden más esetben reggel 7-8 óra és 12-13 óra között.
 
A szűrés lehetővé teszi az időben megtalált vastagbélben kialakuló daganatok jó eséllyel történő gyógyítását, tehát mindenkinek saját érdeke!
 
Tisztelettel várjuk a vizsgálatban résztvevő korosztályt!
 
dr. Király Csaba
háziorvos
Magyar Falu Program

Videók