Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Ebösszeírás

Ebösszeírás

2016. július 15., 15:45
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni, és 2016. október 31-ig eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba.

Tisztelt Ebtartó!

Rózsaszentmárton területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal (3 évente legalább 1 alkalommal). Az utolsó ebösszeírásra 2013. nyarán került sor, így ismételten aktuálissá vált.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

-          levélben postai úton a 3033 Rózsaszentmárton, Kossuth Lajos út 1. sz. alatti címre

-          a Polgármesteri Hivatal Titkárságán személyesen leadva

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2016. október 31. 16 óra

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magánállatorvosnál megjelöltetni. Az eb transzponderrel történő megjelölése magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.

(A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. §, 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 42/A.§; 42/B.§)

Az ebösszeíró adatlap innen tölthető le.

Községi Önkormányzat

Magyar Falu Program

Videók