Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Orvosi rendelő

Megérkezett az influenza elleni oltóanyag
 
A 60 év feletti lakosoknak egészségi állapotuktól függetlenül ingyenes.
 
Ezen felül ingyenesen ajánlott:
  • a 3 évnél idősebb bizonyos krónikus betegségben szenvedőknek
  • várandós kismamáknak
  • azoknak a nőknek, akik a terhességüket az influenza idejére tervezik
  • az intézményekben ápolt, gondozott személyeknek
 
Az oltásokat rendelési időben végezzük, illetve a rendelőben megjelenni képtelenek, fekvő betegek idősek telefonon kérjék és utána Kláben Györgyné Ágika ütemezetten oltja őket.
 
Dr. Király Csaba
háziorvos
 
 
 
Vastagbél-daganat szűrésről tájékoztatás
 
A vastagbélben előforduló daganatos megbetegedések szűrésére indult program 2013-ban az ÁNTSZ szervezésében. Ez a vizsgálat az 50-70 év közötti korosztályt érinti, megfelelő kritériumok alapján, amely eddig három megyében zajlott, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyékben. A vizsgálat széklet minta beküldését követő labor vizsgálat, egyszerű és hatékony. Ebben a ciklusban (2013-ban) már többen átestek szűrésen a településen lakók közül, összesen 64 fő. 
2014-ben a program tovább folytatódik újabb résztvevők, mintegy 100 újabb vizsgálandó személy bevonásával. Természetesen a szűrés díjmentes!
A résztvevők behívása az ÁNTSZ által kiküldött, személyre szóló levél útján történik, amit már többen kézhez kaptak posta útján. Ezzel kell jelentkezni az orvosi rendelőben telefonon történt időpont egyeztetés után, amikor a vizsgálati csövek kerülnek kiadásra és a behívottak a mintavételről is tájékoztatást kapnak. Az eszközök átvételére 2014.05.19-től van lehetőség. Kérem, hogy az időpont egyeztetés telefonon történjen, mint minden más esetben reggel 7-8 óra és 12-13 óra között.
 
A szűrés lehetővé teszi az időben megtalált vastagbélben kialakuló daganatok jó eséllyel történő gyógyítását, tehát mindenkinek saját érdeke!
 
Tisztelettel várjuk a vizsgálatban résztvevő korosztályt!
 
Dr. Király Csaba
háziorvos
Magyar Falu Program

Videók