Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Felújított Labdarózsa Óvoda átadási ünnepség

Felújított Labdarózsa Óvoda átadási ünnepség

2016. szeptember 5., 16:55
Sipos Jánosné polgármester köszöntője

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm a „Rózsaszentmárton község feladatainak támogatása, óvoda tetőszerkezet felújítás, fűtéskorszerűsítés” tárgyú projekt átadó ünnepségén megjelenteket.

Tisztelt Hivatalvezető Úr, Ügyvezető Urak, hölgyeim és uraim, kedves gyerekek!

Ünnep ez a mai nap Rózsaszentmárton közössége számára. Ünnep, mert ismét beérett a munkánk gyümölcse. Egy éven belül két beruházást is megvalósított az Önkormányzat a Labdarózsa Óvodában. Az elmúlt évben adtuk át Szabó Zsolt államtitkár úr hathatós segítségének köszönhetően a KEOP pályázati forrásból 13.115.925 Ft-tal finanszírozott födém-, hőszigetelési- és nyílászárócsere munkálatokat. A fejlesztés eredményeként nagymértékben tudtuk csökkenteni az intézmény működtetési költségeit.

Még nagyban tartottak a projekt elszámolásai, amikor újabb beruházásba kezdtünk. Idén februárban Szabó Zsolt államtitkár úr közreműködésének köszönhetően a Belügyminisztérium 25.000.000 Ft-os vissza nem térítendő támogatásban részesítette Rózsaszentmárton Község Önkormányzatát. Nagyon köszönjük Államtitkár Úr támogató hozzáállását, kívánunk neki további erőt, egészséget és kitartást munkája végzéséhez.

A támogatás által intézményrendszerünk egyik alapköve, a Labdarózsa Óvoda, immáron megújult födémmel, modern fűtési rendszerrel, a kor követelményeinek megfelelő két korszerű csoportszobával várja az óvodásokat, a szülőket és nem utolsó sorban az óvoda dolgozóit, akik a holnapi naptól vehetik birtokukba a létesítményt.

Sokak érdeme, hogy ez a beruházás létrejöhetett. Köszönet és tisztelet illeti meg a kivitelezést végző BHB 2000 KFT-t, Besenyei Csaba ügyvezető urat és munkatársait, akik magas szakmai színvonalon, a szoros határidőt betartva végezték munkájukat. Minden felmerült kérdést, kérést és problémát korrekt módon kezeltek és oldottak meg. Jó referenciaként szolgálhat számukra ez a beruházás a jövőben megvalósítandó fejlesztéseinkhez.

A műszaki ellenőri munkálatokat végző TIM-for-ART Mérnöki és Pénzügyi KFT. cégvezetőjének, Timmer Zoltán úrnak a projekt során példaértékű volt az emberi és szakmai hozzáállása, jól képviselte Rózsaszentmárton Község Önkormányzatának érdekeit. Az ő szakmai felkészültsége volt számunkra a zálog arra, hogy a beruházás megvalósítása rendben lezajlik és nyugodt szívvel nézhetünk a jövő tükrébe.

Csapatunk sikeréhez nagymértékben hozzájárult a Fejlesztési és Koordinációs Központ Nonprofit KFT. munkatársainak segítsége is, akikre a pályázat elkészítésében, ill. az elszámolás során támaszkodhattunk.

A köszönetnyilvánítás végén, de nem utolsó sorban említem Szabó Marianna intézményvezető asszonyt. Ő volt az, aki becsülettel végigkísérte a beruházás minden napját, munkájával nagymértékben hozzájárult a fejlesztés sikeres lebonyolításához. A két csoportszoba bútorzatát, a gyönyörű függönyöket és a szőnyegeket ő választotta ki, az ő munkáját dicsérik a manóházak, ill. ő fogta össze a Labdarózsa Óvoda dolgozóit, akik takarítottak, pakoltak erőt, energiát nem kímélve, hogy az óvodakezdésre minden a helyén legyen.

Hogy a sor teljes legyen, a csapatmunkából természetesen nem hiányozhatott a Képviselőtestület, amelynek tagjai egy emberként álltak a beruházás megvalósításához, ahogyan a Polgármesteri Hivatal dolgozói, a karbantartó brigád és a közfoglalkoztatottak is mindent megtettek, hogy határidőben minden munkálat elkészülhessen.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ez a beruházás ismételten és sokadszorra jó példa arra, hogy egy 2000 lelkes település közös gondolkodással, nagy összefogással, partnerségben a döntéshozókkal, a szakmai szervezetekkel és a vállalkozókkal, mi mindenre képes. Büszkék lehetünk a megújult Labdarózsa Óvodára, azonban itt nem állunk meg. Terveink szerint jövőre folytatódik az intézmény fejlesztése, bővítése. Kérünk minden jelenlévőt, hogy lehetőségei szerint segítse elő elképzeléseink megvalósítását.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

 

Sipos Jánosné

polgármester

Magyar Falu Program

Videók