Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Hirdetmény

Hirdetmény

2017. november 24., 10:45
Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat részéről a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv, és a településképi rendelet elkészítéséhez szükséges partnerségi egyeztetési eljárás munkaközi tájékoztatási szakaszáról, valamint LAKOSSÁGI FÓRUM meghirdetéséről

TISZTELT PARTNERÜNK!

 

2016. december 30-án hatályba lépett a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény), amely a településkép védelmével kapcsolatos helyi szabályozást új alapokra helyezi. Célja, hogy – széleskörű társadalmi bevonással – a települési közösségek hatékonyan óvják meg környezeti kultúrájukat, és fejlesszék azt. A településkép védelme a település, vagy településrész jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének – az építészeti, táji érték és az örökségvédelem figyelembevételével történő – megőrzését, vagy kialakítását jelenti. A Törvény 16.§ (2) bekezdése értelmében az önkormányzatnak meg kell alkotnia a településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet.

Az egyeztetési eljárás a teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testülete megalkotta a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 16/2017. (IX.29.) számú önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Partnerségi rendelet).

Az Önkormányzat a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetési eljárása munkaközi tájékoztató szakasza részeként - a Partnerségi rendeletben foglaltaknak megfelelően -  jelen hirdetményt közzé teszi, továbbá

 

LAKOSSÁGI FÓRUMOT tart,

melynek időpontja: 2017. december 4. 14:00 óra

helyszíne: 3033 Rózsaszentmárton, Kossuth Lajos út 20.

Turistaszálló

 

A kidolgozással kapcsolatosan észrevételeiket a Lakossági fórumon személyesen tehetik meg, vagy a Lakossági Fórum időpontját követően 8 napig – 2017. december 12-ig – az önkormányzat címére (Rózsaszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal, 3033 Rózsaszentmárton, Kossuth Lajos út 1.) papír alapon, vagy elektronikusan (titkarsag1@rozsaszm.t-online.hu) küldhetik meg.

Kelt: Rózsaszentmárton, 2017. november 24.

                                                                                                                                                                                      Sipos Jánosné polgármester

A Hirdetmény innen letölthető.

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet tervezete innen letölthető.

Rózsaszentmárton Településkép Arculati Kézikönyvének tervezete innen letölthető.

 

Magyar Falu Program

Videók