Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Központi Konyha átadó ünnepség - 2018. június 22. Labdarózsa Óvoda

Központi Konyha átadó ünnepség - 2018. június 22. Labdarózsa Óvoda

2018. június 25., 11:40

Tisztelt Képviselő Úr, Plébániai Kormányzó Úr, tisztelt vendégeink!

Tisztelettel köszöntöm Önöket a Belügyminisztérium által meghirdetett „Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatása” című pályázat keretében megvalósult - központi konyha beruházás ünnepélyes átadóján.

Ünnep ez a mai nap Rózsaszentmárton közössége számára, mert ismét beérett a munkánk gyümölcse. Három éven belül három beruházást is megvalósított az Önkormányzat a Labdarózsa Óvodában. 2015-ben KEOP uniós pályázati forrásból valósultak meg a födémszigetelési, hőszigetelési és nyílászárócsere munkálatok. 2016-ban a Belügyminisztérium támogatásából megújult a tetőhéjazat, a fűtési rendszer, valamint két csoportszoba felújításra került.

Szabó Zsolt képviselő úr ismételt közreműködésének eredményeként, amit szívből köszönünk neki, idén – 16 évnyi várakozás és tervezgetés után – a központi konyha kialakítása is valóra vált, az óvoda intézménye új funkcióval bővült. Az eddigi két helyen történő, gazdaságtalan üzemeltetés végre megszűnt, modern, a 21. század követelményeinek messzemenően megfelelő központi konyha került kialakításra mindenki nagy örömére.

A projekt 53.091.335 Ft-ból valósult meg, ehhez pályázati támogatásként kaptunk 37.600.000 Ft-ot. Az önkormányzati önerő 15.491.335 Ft, melyből 10.395.178 Ft állt rendelkezésünkre. A pótláshoz Csere Józsefné, volt Akácfa út 11. szám alatti lakos végrendelettel az Önkormányzatra hagyott 5.096.157 Ft-os készpénz vagyonát is fel kellett használnunk. Isten áldja meg érte Csere nénit! Adományozását a bejáratban elhelyezett tábla is megörökíti.

A költségek két részre oszlottak: 25.328.512 Ft értékben új konyhatechnológia került beszerzésre, 25.908.000 Ft-ot tett ki a belső építési tevékenység.

Nagy kihívást jelentett számunkra, hogy minden munkálat időben megvalósuljon, minden szükséges engedélyt megszerezzünk, mindezt úgy, hogy május 22-én még az Őszirózsa Gondozási Központban, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola konyháján főztünk, május 23-án pedig már itt az új központi konyhán.

Sokak érdeme, hogy ez a beruházás létrejöhetett. Köszönet, tisztelet és hála illeti meg a kivitelezést végző PerfectGreen House Kft-t, a konyhatechnológiát szállító Euro-Expert Team Kft-t, valamint a Bering 2000 Kft., a Fejlesztési és Koordinációs Központ Nonprofit KFt., a Heves Projekt Regionális Gazdaságfejlesztési Kft., valamint a GeoLink3D Kft. munkatársait.

Külön köszönjük a segítő közreműködését a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály osztályvezetőjének és dolgozóinak, akik a tervezéstől végigkísérték a munkálatokat. Köszönjük a közműszolgáltatók, valamint a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatósága partnerségét, minden kérelmünket soron kívül intéztek.

Végül, de nem utolsó sorban, meg kell említenünk az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, az Őszirózsa Gondozási Központ, valamint a Labdarózsa Óvoda összehangolt munkáját, amely példaértékű volt a projekt során.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Körünkben üdvözölhetjük a konyha korábbi dolgozóit, akik már megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik, és akik bizonyára örömmel és talán egy kicsit irigykedve szemlélgetik ezeket az új konyhai főzőeszközöket. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó munkát kívánnak velünk együtt a konyha jelenlegi dolgozóinak, akik természetesen mind továbbfoglalkoztatásra kerültek az új konyhán.

Ez a beruházás ismételten jó példa arra, hogy közös gondolkodással, partnerségben mi mindenre vagyunk képesek. Azonban itt nem állunk meg, már készülnek a kiviteli tervek a 81 MFt-ból megvalósuló óvoda bővítés és bölcsőde kialakítás munkálataira, reményeink szerint idén ősszel ismét szalagot vághatunk itt, a Labdarózsa Óvodában. Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Sipos Jánosné

polgármester

Magyar Falu Program

Videók