Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Tájékoztató

Tájékoztató

2020. szeptember 29., 11:20
Középiskolai tanulmányokat folytató diákok részére

Jelen tájékoztatónkat azon középiskolás diákok részére küldjük meg, akik már leadták iskolalátogatási igazolásukat a Polgármesteri Hivatalban. A Képviselőtestület 2020. szeptember 23-án fogadta el a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásokról szóló új rendeletét. Röviden összefoglalva az alábbiakban olvashatják a változásokat. Bővebb információ a Polgármesteri Hivatalban kérhető.

A települési támogatások eddigi rendszere, átalakításra szorult, mivel a törvények szerint attól lesz szociális egy juttatás, hogy nem alanyi jogon jár, hanem jövedelemfüggő, és kérelem alapján kerülhet csak odaítélésre. Ennek megfelelően 2020. szeptember 24. napjától a települési támogatás csak kérelemre adható, a család jövedelmi viszonyairól a kérelmező nyilatkozik, jövedelemigazolásokat nem kell csatolnia. Az igénylő a kérelmében büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozza le a család jövedelmét. A települési támogatás új formája: gyermeket nevelő családok támogatása.

Ez a települési támogatás annak a személynek jár, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem 200.000 Ft alatt van. A kérelem október 31-ig nyújtható be és évente egyszer kerül elbírálásra. A települési támogatás összege a jogosultság megállapítása esetén tárgyév november 30. napjáig kerül megállapításra és kifizetésre. A települési támogatást egy adott évben egy jogosult csak egyszer vehet igénybe.

A Képviselőtestület döntése értelmében anyagi lehetőségeinkre való tekintettel, idén a 18 év alatti gyermeket nevelő családokat tudjuk támogatni. A támogatás már nem csak készpénzben, hanem átutalással is kérhető. Az iskolások támogatásának összege gyermekenként 5.000 Ft. Amennyiben év végén az Önkormányzat anyagi lehetőségei megengedik, újabb támogatásról fogunk dönteni.

Kérjük, hogy a mellékelt kérelmet kitöltve juttassák vissza október 31-ig a Polgármesteri Hivatalba. Azon középiskolás diákok, akik még nem adták le az iskolalátogatási igazolásukat, október 31-ig megtehetik, ehhez a kérelem a www.rozsaszentmarton.hu honlapon elérhető, valamint a Polgármesteri Hivatalban kérhető.

A kérelem innen letölthető.

Rózsaszentmárton, 2020. szeptember 29.

 

Sipos Jánosné

                                                                                              polgármester

 

 

 

 

Magyar Falu Program

Videók