Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › 20 éves a Nyugdíjasklub

20 éves a Nyugdíjasklub

2014. augusztus 11., 17:50
Sipos Jánosné Polgármester köszöntője

Tisztelt jubiláló közösség!

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata nevében tisztelettel köszöntöm Rózsaszentmárton község egyik legmeghatározóbb civil szervezetének, a 20 éves fennállását ünneplő Nyugdíjasklubnak a tagjait és minden megjelent kedves vendéget!

Az évfordulók mindig különleges, kitüntetett helyet foglalnak el életünkben az ünnepek között. Fontosak számunkra, hiszen ilyenkor végiggondoljuk az eltelt időszak eseményeit, sikereit, kudarcait.

20 év egy ember életében is hosszú, egy közösség életében pedig különösen jelentős, meghatározó szakasz. Önök elérkeztek ma e jeles, 20 éves jubileumhoz, mi pedig Önökkel együtt szívesen együtt ünnepelünk, örülünk és emlékezünk.

Emlékezünk arra, amikor 1994-ben Fáczán József megkereste a rózsai nyugdíjasokat és hívó szavára a Községi Könyvtárban megalakult a Nyugdíjasklub. Teleki László, Tóth János személyében igazi közösségszervező, közösséget összetartó elnöke lett a klubnak, majd Fáczán József vette át a stafétabotot. Józsi bácsi is lelkesen vezette a közösséget, majd néhány éve Martinkovics Istvánné, Marika néni lett a klub elnöke. Marika néni korát meghazudtolva, idejét nem kímélve szervezi a klub tevékenységét, ezzel kiérdemelte úgy a tagok, mint a község lakóinak tiszteletét.

A Nyugdíjas Klub közössége – köszönhetően rátermett vezetőinek és a helytálló, lelkes tagoknak – számtalan közös élményt vehet számba: a heti találkozások a klubfoglalkozásokon, közös fellépések, megemlékezések, rendezvényeken való szereplés, közös kirándulások és sorolhatnám még tovább. Mindig helytállt ez a közösség, éveken keresztül gondozták a Rózsakertet, részt vettek a társadalmi munkákban.

Kedves húsz évesek! Az Önök közössége példa a számunkra. Az élet sok gondja, baja között, a mindennapok fáradalmai mellett is együtt maradtak, ha kellett, megújultak, mindig kitartottak egymás mellett. Amellett, hogy hasznosan töltötték el a szabadidejüket, a közösséget is szolgálták, 20 éven keresztül aktív részesei voltak a falu életének, vitték a falu hírnevét úgy a megyei, mint az országos rendezvényeken.

E jeles évforduló alkalmából az Önkormányzat és minden rózsaszentmártoni nevében tisztelettel megköszönöm kitartásukat, munkájukat és kívánok még sok-sok évfordulót és közös élményt Önöknek. A jó Isten tartsa meg Önöket erőben, egészségben és jókedvben. A jövő évtizedekben is folytatódjék értékteremtő munkásságuk, legyenek közösségünk hasznára.

Magyar Falu Program

Videók