Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Tájékoztató

Tájékoztató

2023. augusztus 16., 14:05
Információk az adóértesítőről, az ingatlanvásárlási és települési támogatásról, valamint a HÉSZ módosításról

Tisztelt rózsaszentmártoni lakosok!

1. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy adóértesítőt 2023. évtől évente csak egy alkalommal, minden év februárjában küld a helyi Adóhatóság, a befizetési időpontokra vonatkozó készpénzátutalási megbízásokkal (adónemenként 2 db csekket  mellékelve), tehát augusztus hónapban újabb adóértesítő és csekk nem kerül kiküldésre.

A helyi adók továbbra is március 15-ig, illetve szeptember 15-ig fizethetők meg késedelmi pótlék mentesen.

2. Az ingatlanvásárlási támogatásra a kérelmeket 2023. augusztus 31-ig lehet benyújtani, a Képviselő-testület szeptember 30-ig bírálja el, évente egy alkalommal. Aki adott év augusztus 31-e után adja be a kérelmét, azt a Képviselő-testület csak a következő évi kérelmek között bírálja el. A jogosultságot a 2022. szeptember 1. napja és 2023. augusztus 31. között vásárolt ingatlan alapozhatja meg.

3. A települési támogatás (újszülöttek támogatása; 0-3 évesek támogatása; óvodások támogatása; iskoláztatási támogatás; főiskolások, egyetemisták támogatása) iránti kérelmek 2023. szeptember 1. napjától október 31. napjáig nyújthatók be. A települési támogatás összege a jogosultság megállapítása esetén 2023. november 30. napjáig kerül megállapításra és kifizetésre. A települési támogatást egy adott évben egy jogosult csak egyszer veheti igénybe. A közép- és felsőfokú tanulmányokat folytatók támogatásához iskolalátogatási igazolást is szükséges csatolni.

4. Folyamatban van az Apc – Rózsaszentmárton (EV14) között kerékpárút megvalósítása kapcsán a Helyi Építési Szabályzat módosítása, amellyel kapcsolatos véleményezési dokumentáció megtalálható a település honlapján.

Rózsaszentmárton, 2023. augusztus 16.

dr. Kórós Tímea

jegyző

 

Magyar Falu Program

Videók