Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Tűzgyújtásról tájékoztató

Tűzgyújtásról tájékoztató

2015. március 29., 15:25

Az Országos Tűzvédelmi szabályzatról szóló 54/2014. BM rendelet értelmében 2015. március 5. naptól:

„Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.”

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a környezetvédelemről és a köztisztaságról szóló 10/2004. (IV.01.) számú önkormányzati rendelet 7.§-a értelmében, amely jogszabálynak minősül:

Avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással történhet.

A nem komposztálható kerti hulladék égetése ENGEDÉLYEZETT március-április és szeptember-október-november hónapokban.

Tűzgyújtás és égetés március, április, valamint szeptember, október és november hónapban heti két napon, pénteki és szombati napokon 8.00-18.00 óra között, szélmentes időben megengedett. Az égetés maximum 1 óra hosszáig tarthat, tartós füstölés nem megengedett.

Avar és kerti hulladékot csak száraz állapotban, egyszerre legfeljebb 1 m3 mennyiségben a tűzvédelmi szabályok szigorú betartásával szabad égetni.

Az égetés környezeti kárt, tűz-és robbanásveszélyt nem okozhat, és az emberi egészséget nem veszélyeztetheti.

Az égetendő hulladék nem tartalmazhat kommunális vagy egyéb hulladékot (műanyag, gumi, vegyi anyag, veszélyes hulladék stb.)

A tűz őrzéséről és annak eloltásáról az égetést végző személynek gondoskodnia kell.

Községi Önkormányzat

Magyar Falu Program

Videók