Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Tájékoztató a Petőfi Park és a Sportpálya munkálatairól

Tájékoztató a Petőfi Park és a Sportpálya munkálatairól

2015. április 7., 08:10

A Képviselőtestület szakvéleményt kért a Petőfi parkban és a Sportpályán lévő elöregedett fák állapotáról. A szakvélemény szerint a meglévő fák rossz egészségi állapotát jelzi az odvasodó gyökérnyakak, száraz ágak, a lehámló kéreg, a taplógombák megtelepedése. A harkály vájta odúk a farészben elszaporodott kártevőkre utalnak. A törzs megkopogtatva kongó hangot ad.

Az állomány korát és egészségügyi állapotát tekintve már erősen öregedő, a fokozott balesetveszély miatt javasolt kivágásuk, kiváltásuk új fasorral. A Sportpályán kivágandó 17 db fekete nyárfa, megtartandó 3 db fa, a Petőfi parkban kivágandó 22 db fa (kőris, korai juhar, fekete nyár és szomorúfűz).

A kivágott fák pótlásáról az ősz folyamán kell gondoskodni, az új fasort a régitől eltérő vonalban ajánlott ültetni, 6-8 m-es tőtávolsággal.

A Képviselőtestület a fokozott baleset- és életveszély miatt a fák azonnali kivágásáról döntött. Mindannyiunk érdeke, hogy a Petőfi parkot és a Sportpályát úgy a gyermekek, mint a rendezvényeken, futbalmérkőzésen résztvevők biztonságos körülmények között használhassák.

Döntött emellett a Testület a Petőfi parkban a Petőfi szobor díszvilágításáról, ill. arról, hogy parkban innentől fogva minden nap megvilágításra kerüljön a sétány és a színpad előtti terület.

Szeretnénk a Petőfi parkban felújítani a gyermek játszóteret is, elbontani a megrongálódott eszközöket és újakkal pótolni azokat.

A Sportpályán kiépítésre kerül a parkoló területén a villanyvilágítás, valamint 3 db 150W-os fényszóróval megvilágításra kerül a sportpálya területe is.

A Sportpályán a munkálatok elvégzése után tereprendezzük az öltöző körüli területet annak érdekében, hogy egyrészt kisebb költséggel lehessen a füvet vágni, ill. lehessen használni pl. parkolásra vagy sátrak elhelyezésére.

A munkálatok mintegy 4.500.000 Ft-ba kerülnek, melyre plusz költségvetési támogatást kaptunk.

Községi Önkormányzat

Magyar Falu Program

Videók