Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Hulladékgyűjtő edények kiosztásáról tájékoztatás

Hulladékgyűjtő edények kiosztásáról tájékoztatás

2015. április 16., 07:50
A Községi Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy a Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelme Nonprofit Közhasznú Kft., mint a település hulladékgazdálkodási közszolgáltatója az új hulladékgyűjtő kukákat 2015. április 29-30. napokon 9.00-17.00-ig osztja a Turistaszállón (Rózsaszentmárton, Kossuth Lajos út 20.).
TISZTELT LAKOSOK ÉS KÖZÜLETI PARTNEREK!
 
A Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelme Nonprofit Közhasznú Kft, mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot és Közületeket, hogy a „Hatvan és Környéke Települési Hulladékgazdálkodási Rendszer Fejlesztése” című projekt keretében elindítjuk a 2 kukás házhoz menő szelektív gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.
 
Az eddig megszokott 1 kukás rendszer helyébe egy új 2 kukás rendszer lép. Az új rendszerben a  csomagolási hulladékok gyűjtésére a kék színű, sárga fedelű edényzet szolgál. Az új rendszerben, a hulladékokat két felé szükséges gyűjteni. Így a képződött hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása, még 1 db edényzet (sárga fedéllel ellátott kék) térítés mentes kiosztásával valósul meg háztartásonként, melybe az úgynevezett csomagolási hulladék gyűjthető.
 
Ezen sárga fedéllel ellátott edényzetbe együttesen az alábbi csomagolási hulladékok kerülhetnek:
műanyag (pl. PET palack, megtisztított öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, reklám táska, kimosott PP, HDPE jelzésű flakonok),
papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír),
fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, megtisztított fém konzerves doboz),
társított csomagolási hulladék (Tetrapak gyümölcsleves, tejes doboz, stb.)
 
A nagyméretű kartondobozokat az edényzet mellé kell majd elhelyezni.
Az összegyűjtött csomagolási hulladék ezt követően 2 hetente kerül ürítésre az 3. és az 5. hét keddi napján. Az úgynevezett csomagolási hulladék (sárga fedelű kék hulladékgyűjtő edény) gyűjtésének kezdési időpontja az Ön háztartásánál 2015. május 12-től indul.
 
A csomagolási hulladékok mellett a nem hasznosítható maradék hulladék gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik a bevett gyakorlat szerint, ezen hulladék a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetbe nem keverhető.
 
A házhoz menő szelektív gyűjtés edényeiben nem gyűjthetők üveghulladékok, ezen hulladékok elhelyezésére a közterületeken található üveggyűjtő pontok szolgálnak. Amennyiben az Ön településén idáig nem működött üveggyűjtő pont, az hamarosan kihelyezésre fog kerülni.
 
A szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában történik a jövőben is.
A sárga fedéllel ellátott edényzetek átvehetők térítésmentesen, lakcím és adó kártya felmutatásával az alábbi helyen és időpontban:
Rózsaszentmárton, Turistaszálló (Kossuth Lajos út 20.), 2015. április 29-30. 9.00-17.00-ig
A fentiekkel kapcsolatos észrevételeit, kérdéseit az alábbi elérhetőségeken  
email: info@hthk.hu, telefon: 37/340-402, 37/342-622 teheti fel.
 
Soós Péter ügyvezető
Magyar Falu Program

Videók