Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Szelektív hulladékgyűjtő edények pótosztása

Szelektív hulladékgyűjtő edények pótosztása

2015. május 5., 12:50
A Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. értesíti a lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtő edények pótosztására 2015. május 11-én (hétfőn) 14-18 óra között kerül sor a Turistaszálló (3033 Rózsaszentmárton, Kossuth Lajos út 20.) udvarán.

TISZTELT LAKOSOK!

A Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft, mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Hatvan és Környéke Települési Hulladékgazdálkodási Rendszer Fejlesztése” című projekt keretében elindítjuk a 2 kukás házhoz menő szelektív gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

Az eddig megszokott 1 kukás rendszer helyébe egy új 2 kukás rendszer lép. Az új rendszerben a csomagolási hulladékok gyűjtésére a kék színű, sárga fedelű edényzet szolgál.

Ezen sárga fedéllel ellátott edényzetbe együttesen az alábbi csomagolási hulladékok kerülhetnek:

·         műanyag (pl. PET palack, megtisztított öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, reklám táska, kimosott PP, HDPE jelzésű flakonok),

·         papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír),

·         fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, megtisztított fém konzerves doboz),

·         társított csomagolási hulladék (Tetrapak gyümölcsleves, tejes doboz, stb.)

A nagyméretű kartondobozokat az edényzet mellé kell majd elhelyezni.

Aki az előzőleg meghirdetett két időpont egyikén sem vette át a sárga fedéllel ellátott edényzetet, azok pótlólag átvehetők térítésmentesen, lakcím és adó kártya felmutatásával az alábbi helyen és időpontban:

Rózsaszentmárton, Turistaszálló, 2015. május 11. (hétfő) 14.00-18.00-ig

Az át nem vett edényzetek visszaszállításra kerülnek a Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. (3000 Hatvan, Tarjáni út 3.) telephelyére! Az át nem vett edényzetek, a továbbiakban, telephelyünkön nyitvatartási időben, átvehetőek!

Az összegyűjtött csomagolási hulladék ezt követően 2 hetente kerül ürítésre az 3. és az 5. hét keddi napján. Az úgynevezett csomagolási hulladék (sárga fedelű kék hulladékgyűjtő edény) gyűjtésének kezdési időpontja az Ön háztartásánál 2015. május 12-től indul.

A csomagolási hulladékok mellett a nem hasznosítható maradék hulladék gyűjtése a jelenleg is használt edényzetben történik a bevett gyakorlat szerint, ezen hulladék a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetbe nem keverhető.

A házhoz menő szelektív gyűjtés edényeiben nem gyűjthetők üveghulladékok, ezen hulladékok elhelyezésére a közterületeken található üveggyűjtő pontok szolgálnak. Amennyiben az Ön településén idáig nem működött üveggyűjtő pont, az hamarosan kihelyezésre fog kerülni.

A szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában történik a jövőben is!

Hatvan, 2015. május 5.

Soós Péter ügyvezető

Magyar Falu Program

Videók