Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek › Mátrai Múzeumok Éjszakája

Mátrai Múzeumok Éjszakája

2015. június 29., 18:20
2015. június 27-én került megrendezésre a Mátrai Múzeumok Éjszakája

Június 27-én, immár nyolcadik alkalommal vehettek részt csoportok a Mátrai Múzeumok Éjszakája programon, melynek egyik útvonala az idén is csodás községünkbe vezetett.

A vendégeket az Önkormányzat nevében a Bányász Emlékháznál fogadtuk és köszöntöttük, majd Fáczán Józsi bácsi repítette őket kalandos utazásra a „bányába”, a bányászok világába. Az érdekességekkel tűzdelt ismertetést nagy figyelem kísérte.

Az emlékház után látogatóink egy része megtekintette a Szent Márton templomot, majd a Faluházhoz már a teljes csoport érkezett. Belépésükkor kis citerásaink produkciója fogadta őket, melynek meghallgatása közben frissítőt, szendvicset és igazi „nagymama” pogácsát fogyaszthattak. Miután megnézték a Faluházat, búcsúzóul újra citera muzsikát hallgathattak, és minden vendég rózsa-kenyeret kapott ajándékul.

Azt hiszem, a mosolygó arcokat nézve, a „jövőre újra jövünk” mondatot többektől hallva, valamint a távolodó busz ablakában integető kezeket látva, bátran nevezhetjük sikeresnek a napot!

 

Tóth Zsuzsanna

kulturális közfoglalkoztatott

Magyar Falu Program

Videók