Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek

Fakivágás a Nagyvölgyi pincesoron

2019. április 30., 11:25

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot. Az Önkormányzat 2004 évben már végeztetett fakitermelést az Ágói patak területén és környékén, mivel a fák kiszáradtak, bedőltek a patakba, veszélyeztetve ezzel a víz útját.

Néhány éve megint fennáll ez a probléma, a területen található erdőállomány nagy része kiszáradt, már több éve vágásérett, az Ágói patakba tömérdek fa bedőlt, veszélyezteti a víz áramlását, a legtöbb helyen áthatolhatatlan állapotokat eredményezve. Jelentős mennyiségű fát eltulajdonítottak, mely anyagi kárt okozott az Önkormányzatnak.

Az Önkormányzat, mint felelős erdőgazdálkodó, a felelős erdészeti szakirányító véleményét kikérve, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály, mint erdészeti hatóság engedélye alapján kivágattatta a fákat, természetesen meghagyva az őshonos fajtákat. Az Önkormányzat jelentős bevételt is kapott az eladott famennyiség után, mellyel az intézmények működését pótolta ki. A fakitermelést végző vállalkozó a munkálatok során folyamatosan végzi a terület rendezését.

Sok erdőterület magánkézben van községünkben, a tulajdonosok – hasonlóan az Önkormányzathoz – a vágásérett erdőt letermelték, két évig sarjazták a területet, így a megfelelő faállományt meghagyva, több tíz évre biztosítják ezáltal a terület fautánpótlását és az oxigéntermelést. Az Önkormányzat ugyanezt teszi, rendezi a területet, megújítja a faállományt, hogy még unokáink is élvezhessék azt.

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat

Magyar Falu Program

Videók