Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek

Hirdetmény

2017. december 20., 13:35
Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat részéről a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv, és a településképi rendelet elkészítéséhez szükséges partnerségi egyeztetési eljárás elfogadási szakaszáról

TISZTELT PARTNERÜNK!

 

2016. december 30-án hatályba lépett a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény), amely a településkép védelmével kapcsolatos helyi szabályozást új alapokra helyezi. Célja, hogy – széleskörű társadalmi bevonással – a települési közösségek hatékonyan óvják meg környezeti kultúrájukat, és fejlesszék azt. A településkép védelme a település, vagy településrész jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének –az építészeti, táji érték és az örökségvédelem figyelembevételével történő –megőrzését,vagy kialakítását jelenti. A Törvény 16.§ (2) bekezdése értelmében az önkormányzatnak meg kell alkotnia atelepülésképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet.

Az egyeztetési eljárás a teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testülete megalkotta a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 16/2017. (IX.29.)számú önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Partnerségi rendelet).

Az Önkormányzat a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetési eljárása elfogadási szakasza részeként- a Partnerségi rendeletben foglaltaknak megfelelően -  jelen hirdetménnyel közzé teszi az alábbiakat:

Rózsaszentmárton község településképi arculati kézikönyve,

- A TAK elfogadásáról szóló 348/2017. (XII.18.) Kt. határozat,

- Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének településkép védelméről szóló 18/2017. (XII.19.) önkormányzati rendelete.

 

Köszönjük együttműködésüket!

 

Kelt: Rózsaszentmárton, 2017. november 19.

                                                                                                                                                      Sipos Jánosné

                                                                                                                                                      polgármester

A hirdetmény innen letölthető.

Magyar Falu Program

Videók