Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek

Két új irányból jobb Rózsaszentmárton megközelítése

2018. július 17., 08:35

A 2404. számú Zagyvaszántó-Rózsaszentmárton és a 2402. számú Selyp-Gyöngyöspata út Rózsaszentmárton-Szűcsi útszakaszai is új aszfalttal várják a közlekedőket már, a két útszakasz összhossza mintegy öt kilométer, kétszer mintegy 240 millió forint értékű beruházással. Több ezer tonna aszfaltot építettek be, elkészült a korszerű vízelvezető rendszer, a táblákat és a burkolati jeleket is rendben elhelyezték már. Az utak tehát minden szempontból közlekedhetők. 

Az ünnepélyes átadón a hatvani választókörzetet a Parlamentben képviselő Szabó Zsolt felidézte: az ország egyik legszebb nevű településén, Rózsaszentmártonban korábban egyáltalán nem voltak kiváló útviszonyok. Pedig nem mindegy, hogy milyen utak kötnek össze bennünket a világgal a mindennapjainkban, húzta alá Szabó Zsolt.

Az Ecséd felé menő út felújítása is tervben van, hiszen a cél a térség minden útjának biztonságossá tétele, hangsúlyozta Szabó Zsolt.

Sipos Zsolt, a kivitelező HE-DO Kft.  ügyvezetője az ünnepségen arról beszélt egy épp vele errefelé az ünnepség előtt megesett defekt kapcsán, hogy felértékelődnek a kistérségi útfelújítások, majd a forgalombahelyezést követően mindenkinek biztonságos és jó vezetést kívánt.

Több év alatt, több ütemben és több forrásból sikerült megújítani a most avatott két szakaszt. Az állami közútkezelő megyei kirendeltségét irányító Szabó Zoltán szerint a Selyp-Gyöngyöspata út teljes megújítását is hamarosan meg lehet ünnepelni, ott néhány szakaszon folyik már csak a munka.

Mindkét érintett út esetében lehet számítani az új aszfalt miatt egyfajta forgalomnövekedésre – hívta fel a figyelmet Szabó Zoltán, megköszönve a kivitelezők munkáját az eredetileg már igen rossz állagú, nem könnyen felújítható szakaszok esetében.

Forrás: hatvanonline.hu

Magyar Falu Program

Videók