Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Hírek

Tájékoztató kerti hulladék, avar égetéséről

2017. szeptember 1., 09:40

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a környezetvédelemről és a köztisztaságról szóló 10/2004. (IV.01.) önkormányzati rendelete értelmében a nem komposztálható kerti hulladék égetése március-április és szeptember-október-november hónapokban lehetséges.

A megengedett hónapokban pénteki és szombati napokon, 8.00-18.00 óra között, szélmentes időben lehetséges a száraz avar és kerti hulladék égetése. Tartós füstölés nem megengedett.

Tilos az országos tűzgyújtási tilalom idején történő égetés.

Jelenleg országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Függetlenül attól, hogy szeptember van, az országos tűzgyújtási tilalom visszavonásáig tilos az avar és kerti hulladék égetése a településen.

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 12/2013. (VIII.13.) önkormányzati rendelete alapján az égetés szabályainak megsértőivel szemben közigazgatási hatósági eljárás indul, és közigazgatási bírság kiszabására kerül sor.

Az országos tűzgyújtási tilalom alatti égetést a Katasztrófavédelem munkatársai is ellenőrzik, és a tilalom megszegőivel szemben eljárást folytatnak le, és bírságot szabnak ki.

Az országos tűzgyújtási tilalom érvényéről az alábbi linken lehet tájékozódni:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_tuzgyujtasi_tilalom

Magyar Falu Program

Videók