Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

itt vagy: Beruházások, pályázatok › Belterületi utak, járdák korszerűsítése

PROJEKTZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Belterületi utak és járdák korszerűsítése Rózsaszentmárton község területén.” ÉMOP-3.1.3-11-2012-0164

2013. július 04.

Rózsaszentmárton Község Önkormányzata a „Belterületi utak és járdák korszerűsítése Rózsaszentmárton község területén.” 105.127.448 Ft összköltségvetésű projekt megvalósítására, 99.871.076 Ft vissza nem térítendő 95% támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Észak - Magyarországi Operatív Program keretén belül a „Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére” című felhívás keretében. 

Befejeződtek a munkálatok Rózsaszentmárton községben. Az utak, járdák állapota, helyzete tette szükségessé a projekt cél megvalósulását, mely kiemelt problémát képezett a település életében. Az útfelújítással érintett 4 utca állapotáról általánosságban megállapítható volt, hogy az utcákban a zúzottkő alapon átitatott aszfaltmakadám pályaszerkezet teherbírása kimerült. A felületi zárás részben lekopott az útpálya felülete általában romló, kátyús volt. Az útburkolat jelenlegi állapotában nem volt vízzáró, a csapadékvíz a meglévő hiányosságok miatt a burkolatba és az alá akadálytalanul behatolt. A süllyedések, kátyúk, deformációk miatt az utak szinte járhatatlanokká váltak. A járdák csapadékvíz-elvezető árkok és buszforduló megépítésével egy komplex probléma oldódott meg. Javult a lakókörnyezet minősége élhetőbbé vált a település és így kedvezőbb feltételeket tud biztosítani az új vállalkozások beindítására.

A kivitelezés rendben zajlott és a fejlesztés befejezésével átadásra került 2013. június 30-án.

A projektzáró sajtóközlemény innen letölthető.

 

 

Magyar Falu Program

Videók