Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Rózsaszentmárton - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Hírek

>> Hírek > Polgármesteri Hivatal felújításának átadó ünnepsége - 2018. július 12.

Polgármesteri Hivatal felújításának átadó ünnepsége - 2018. július 12.

2018. július 17., 09:10
Sipos Jánosné polgármester ünnepi köszöntője

Tisztelt Képviselő Úr, Plébániai Kormányzó Úr, Hivatalvezető Úr, Ügyvezető Asszony és Urak, tisztelt vendégeink!

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat nevében tisztelettel köszöntöm Önöket a „Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának energetikai felújítása” projekt átadó ünnepségén. Mint minden épületnek, a Polgármesteri Hivatalnak is története van. Az 1989-es nagy árvíz életveszélyessé tette az akkori községházát, amely még a bánya működése alatt, 1928-ban épült.

A vis maior kárra kapott támogatásból nem a régi épületet újította fel az Önkormányzat, hanem új hivatal építése mellett döntött. A mögöttünk álló épület 1991. augusztus 20-án került átadásra. Az Önkormányzat az eltelt közel 30 év alatt saját erőből mindig végrehajtotta az aktuális fenntartási feladatokat, azonban mára már időszerűvé vált egy nagyobb volumenű energetikai korszerűsítés.

Terveink valóra váltak, Szabó Zsolt képviselő úr segítő közreműködésének köszönhetően, amit ezúton is szívből köszönünk neki, az Önkormányzat 44.431.504 Ft-os pályázati támogatást nyert. A projekt 100/%-ban támogatta a födémszigetelési, hőszigetelési, külső nyílászárócsere, valamint a teljes fűtéskorszerűsítési munkálatokat. Az épület modern külsőt kapott, valamint jelentős mértékben csökken a rezsiköltsége, kevesebb terhet ró a fenntartása a költségvetésre.

Nagy örömünkre, az Őszirózsa Gondozási Központ, a Labdarózsa Óvoda, a Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola után immáron a Rózsaszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal épületében is megvalósult az energetikai korszerűsítés.

Sokak érdeme, hogy ez a beruházás létrejöhetett. Köszönet illeti meg a kivitelezést végző Ker-Plan Kft-t, akik a téli hideg ellenére határidőben minden munkálatot elvégeztek, valamint a Bering 2000 Kft., a Fejlesztési és Koordinációs Központ Nonprofit Kft., a Heves Projekt Regionális Gazdaságfejlesztési Kft. és a GeoLink3D Kft. ügyvezetését és munkatársait.

A pályázati úton támogatott beruházás befejezése után önkormányzati saját erős felújítások, beszerzések is megvalósultak a hivatal épületében. A Képviselőtestülettel teljes egyetértésben úgy döntöttünk, hogy felújítjuk a közel 30 éves, elhasználódott folyosói és irodai burkolatokat, bútorokat, a riasztórendszert, a gyenge- és erősáram rendszert, valamint a reluxákat, függönyöket, a festést és mázolást, továbbá megépítjük a projekt által nem támogatott, de kötelezően megvalósítandó mozgáskorlátozotti parkolót. Ezen költségek az elmúlt évben és idén mindösszesen 8 MFt-ot tettek ki.

A Képviselőtestület tehette ezt azért, mert a pályázati kiírás áttanulmányozásakor még időben felismertük, hogy ha a rendőrségi irodát másik épületbe költöztetjük és csak hivatali funkciót tölt be az épület, ezzel 8 MFt-ot spórol az Önkormányzat, melyet nem kell saját erőként a projekthez pótolnunk. Továbbá tette ezt azért, mert az Önkormányzat, az intézmények, a lakosság számára a hivatal a legfontosabb kiszolgáló intézmény, amely külsőleg-belsőleg megújulva, még magasabb színvonalon tudja ellátni az önkormányzati és hatósági feladatokat.

Lehet, hogy sokak számára első hallásra különlegesnek tűnik, de a versenyszférában már bevált módszereket alkalmazva, az évekkel korábban kialakított gyermekjátszósarok sikerén felbuzdulva, idén 22.000 Ft-os önkormányzati költséggel rekreációs helyiséget alakítottunk ki a dolgozók számára. A kollégák ezt a munkaidő letelte után használhatják. Mivel az Önkormányzatnak egyéb juttatásra anyagi forrás nem áll rendelkezésre, így ezen szerény megoldással szeretnénk enyhíteni a munkájukkal járó, általában napi 10-12 órás leterheltségen, mivel egyébként a törvényben biztosított szabadságukat is csak részben tudják kivenni.

Köszönet és hála illeti meg kollégáimat, akikkel az elmúlt év novembere óta a turistaszálló épületében szorongtunk, akikkel a napi munka mellett együtt pakoltuk ki és vissza a teljes hivatalt, takarítottunk, együtt terveztük a belső berendezést. Köszönöm az intézmények, a karbantartó brigád, valamint nem utolsó sorban a Zagyvaszántói Kirendeltség dolgozóinak segítségét, akik most is itt vannak velünk.

Ünnepségünkre meghívást kaptak a rendszerváltás óta itt dolgozó jegyzők, azok a kollégák, akikkel 1991-ben a régi hivatalból ide átköltöztünk, a Hatvani Járási Hivatalhoz került kollégák, és nem utolsó sorban Láng Jánosné volt polgármester, akinek a regnálása alatt épült a hivatal. Ők mindannyian sok-sok évet dolgoztak itt és nagyon sokat tettek Rózsaszentmárton fejlődéséért. A mai nap örömünnep, a központi konyha projekt, valamint a Dózsa György út felújítása után idén már a harmadik beruházást adjuk át. Holnaptól vár ránk a következő feladat, a régi orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása, a bölcsőde megépítése.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Vissza a listához