Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Rózsaszentmárton - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Hírek

>> Hírek > Tájékoztató a 2018. évi Nemzeti Vágtáról

Tájékoztató a 2018. évi Nemzeti Vágtáról

2018. szeptember 17., 12:45

Tisztelt rózsaszentmártoniak!

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat nevében tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a Nemzeti Vágta 2018-as országos döntőjében – Temerin lovasa után – a második helyen végzett Rózsaszentmárton község színeiben és zászlaja alatt Kun Ferenc, Colonia Victoria nevű lován.

Az Önkormányzat Heves Város szabadkártyáját kapta meg, amely költséggel nem járt, nevezési díjat sem kellett fizetnünk. Egyedüli költségként a Hernádkak-Belegrád Fejlesztéséért Alapítvány részére, mint a ló tulajdonosának, a zsokét és a lovat felkészítő, szállító egyesületének kellett fizetnünk 500.000 Ft-ot. Itt jegyzem meg, hogy az 500.000 Ft a gyermekjátékok költségét teszi ki egy Rózsa napi rendezvény során a mintegy 3 millió forintos összköltségből.

Kun Ferenc a Colonia Victoria nevű lóval 2016-ban az első helyezést, 2017-ben a második helyezést érte el. Idén is a végső győzelemre esélyesek között tartották számon, így amikor augusztus elsején a lehetőséget felkínálták számunkra a Vágtán való indulásra, a Képviselőtestület egyhangúan azt a döntést hozta, hogy a tartalékból finanszírozza a költséget, mivel az esetleges jó szereplés mellett ez nagy reklám a település részére.

A Vágta szombati és vasárnapi döntőiben rengetegszer elhangzott községünk neve. A nyitó ünnepségen, az előfutamon, a középdöntőn és a döntőn örömtől könnyes szemmel láttuk, ahogy vitték a lovunk előtt Rózsaszentmárton zászlaját, a zsoké mezén is ott volt a címerünk. Ország-világ hallhatta községünk történelmét, hagyományainkat, földrajzi és egyéb értékeinket, az interneten elérhető online közvetítés, a helyszínen lévő közszolgálati tévé, valamint a hatvanonline is beszámolt az eseményekről.

Tisztelettel köszönjük a rózsaszentmártoniaknak és minden érdeklődőnek, hogy egy emberként velünk együtt szurkoltak. Legyünk nagyon büszkék az elért eredményre! Kevés település mondhatja el magáról ma Magyarországon, hogy a színeiben és zászlaja alatt lova a Kárpát-medencei lovak között a második helyen, a Magyarországi lovak között pedig az első helyen szerepelt ezen a kiemelkedő megmérettetésen.

Sipos Jánosné polgármester

Vissza a listához