Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Rózsaszentmárton - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Hírek

>> Hírek > Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat tájékoztatója

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat tájékoztatója

2020. március 18., 14:05
A 70 éven felüli rózsaszentmártoni lakosok részére kézbesítésre kerülő kérelemről és megállapodásról.

A Kormány 46/2020. (III.16.) számú Korm.rendelete „Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, ill. következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) 2.§ alapján a holnapi napon kerül kézbesítésre a Polgármesteri Hivatal dolgozói által a 70 éven felüli rózsaszentmártoni lakosok részére egy kérelem nyomtatvány és egy megállapodás.

A kérelemben a 70 éven felüli személy vállalja, hogy lakóhelyét nem hagyja el és igényli az Önkormányzattól a segítséget. A segítség lehet élelmiszer bevásárlása (heti 2 alkalommal, amelyből 1 alkalom a nagyobb bevásárlás), gyógyszer kiváltása (havi 1 alkalommal), csekk feladása a postán (havi 2 alkalommal), napi egyszeri meleg étkezés:- szociális étkezés 300 Ft / fő / nap, - szociális étkezés 80 éven felülieknek ingyenes, - vendégétkezés 600 Ft / fő / nap.

Ha az igénylő visszajuttatja a Hivatalba a kérelmet és az aláírt megállapodást, akkor az Önkormányzat igazolvánnyal ellátott dolgozója fel heti két alkalommal a segítséget igénybe vevő 70 éven felüli lakost, hétfőn elkéri a bevásárló listát, leadja az ÁFÉSZ üzletben, ill. a helyi patikában, majd az üzlet és a patika által összekészített csomagot elszállítja az igénybevevőnek.

Bármilyen kérdés esetén, kérjük, forduljon a Polgármesteri Hivatalhoz a 37/384-261-es, vagy a 06-30/339-8698-as telefonszámon.

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat

Vissza a listához