Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akadálymentesített verzió elhagyása Rózsaszentmárton - Akadálymentesített verzió
Menü kinyitása/bezárása

Hírek

>> Hírek > Labdarózsa Óvoda fejlesztése és mini bölcsőde létesítése átadó

Labdarózsa Óvoda fejlesztése és mini bölcsőde létesítése átadó

2021. szeptember 9., 08:40
Sipos Jánosné polgármester átadó ünnepségen elhangzott köszöntője

Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat nevében tisztelettel köszöntöm a megjelent szülőket, érdeklődőket, a Labdarózsa Óvoda, konyha és minibölcsőde dolgozóit a „Rózsaszentmártoni labdarózsa óvoda fejlesztése és minibölcsőde létesítése” TOP-1.4.1-16-HE1-2017-00014 azonosító számú pályázatból megvalósult beruházás átadó ünnepségén.

Külön köszöntöm:

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő urat

Szalatnai Gábor urat, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal hivatalvezetőjét

Apc község Önkormányzata képviseletében Juhász István polgármester urat

Boldog község Önkormányzata képviseletében Laczkó Roland polgármester urat

Petőfibánya község Önkormányzata képviseletében Juhász Péter polgármester urat

Szűcsi község Önkormányzata képviseletében Hordósné Kovács Krisztina polgármestere asszonyt és Kettősné Gyóni Anna alpolgármester asszonyt

 

Tisztelt Képviselő Úr, Hivatalvezető Úr, tisztelt jelenlévők!

A Képviselőtestülettel együtt évek óta gondolkodunk bölcsőde létesítésén, ezzel is elősegítve a kisgyermekes anyukák munkába állását. Amikor 2017-ben megjelent a pályázati felhívás, éltünk a lehetőséggel, főleg, hogy a támogatás 100%-os volt.

Szabó Zsolt képviselő úr segítő közreműködése által megnyertük a 81.372.710 Ft-os pályázott összeget. Egy új épületben jött létre, nyaktaggal kapcsolódva a régi épületrészhez az új óvodai csoportszoba a kiegészítő helyiségekkel és nevelőtestületi irodával együtt.

Erre azért volt szükség, mert a központi konyha építésekor az egyik csoportszobát fel kellett használnunk a konyha beruházás céljára.

Megépült egy új bölcsődei csoportszoba is kiszolgáló helyiségekkel, különálló bölcsődei játszóudvarral, valamint 5 db parkoló létesült a kerítésen belül, melyből 1 db mozgáskolátozotti parkoló.

Mindemellett a pályázatból került finanszírozásra az új épületrész teljes berendezése, bútorok, függönyök, játszóeszközök.

A projekt során több problémával is szembe kellett néznünk, amely hátráltatta a beruházás megvalósítását. Így például módosítanunk kellett a tűzszakasz határt, kiépíteni a tűzjelzőt, új csatlakozó vezetéket közcélú kábellel és földkábellel, a transzformátor állomáson a meglévő készüléket nagyobb teljesítményűre cserélni.

Mindezeket megterveztetni, engedélyeztetni, a plusz költségek miatt ráemelést kérni. Így a projekt költségvetése 89.272.501 Ft lett.

A használatba vételi engedély kiadásáig az egyik óvodai csoportnak az öltözőben tudtunk helyet biztosítani, az óvodai udvart, mivel az építési területnek minősült, nem használhatták a gyermekek.

Az Önkormányzat és a projektben résztvevők nevében tisztelettel megköszönöm a szülők és a gyermekek türelmét, kitartását.

Köszönöm a Fejlesztési és Koordinációs Központ Nonprofit Kft. dolgozóinak, különösen Szabó-Széles Ivett projektmenedzsernek, valamint Timmer Zoltán műszaki ellenőrnek, hogy partnerek voltak, közösen minden problémát meg tudtunk oldani.

A végeredmény a mögöttünk álló gyönyörű új létesítmény, amelynek óvodai részét és az óvodai játszóudvart már holnaptól birtokba vehetik a gyermekek, a minibölcsőde még a működési engedélyre vár. 8 kisgyermek fog ide járni, a két fő dolgozói létszám is már korábban felvételre került, újabb két rózsaszentmártoni lakosnak biztosítottunk ezáltal helyben munkahelyet.

Köszönöm a Labdarózsa Óvoda és Konyha dolgozóinak, hogy tűrték az építkezésből fakadó nehézségeket. Szabad kezet kaptak a bútorok, kiegészítők beszerzésében, jó ízléssel választották ki azokat és nagy törődéssel rendezték, takarították a helyiségeket.

Egy nagy munka végén vagyunk, de már készülünk az újabbra, a második minibölcsődénk közbeszerzési eljárása folyamatban van. A régi polgármesteri hivatal új funkciót kap, az Önkormányzat családbarát gondolkodása révén újabb, életminőséget javító beruházás válik valóra.

Megtisztelő figyelmüket megköszönve kívánok mindenkinek kellemes ünneplést a mai napra.

Most pedig felkérem Szabó Zsolt képviselő urat az avató beszéd megtartására, majd a szalag átvágására.

Vissza a listához